Impro. Alles kids? Wat kunnen we eigenlijk leren van improviseren? Pianist en filosoof Freek Zwanenberg (Bureau Jeugd en Media & Improv XL) gaat muzikaal improviseren met kinderen, opa’s oma’s, ooms, tantes, ouders, volwassenen & met jou!

Wat kun je verwachten van de Sunday Assembly?

– krakers van popsongs van onze The Ameezingband met Lisa Verhaeghe De NaeyerJasper van BruchemArthur IppelJoost SpanjerbergMark El Sharouni & Leon Coolegem (o.a. Kinderen voor Kinderen & Disney)
– comedy en presentatie door Yinske Silva & Ewout Jansen
– filosofisch speeddaten voor kinderen met Janneke Meijers
– een lied van kleinkunstduo Lang & Gelukkig met Lisa Marie en Tanja Hamilton-ter Brake
– Ramiro Gomes Monteiro met een interview over vrijwilligerswerk
– een interactieve “kinder-lezing” over improviseren met Freek Zwanenberg
– Een beroemde (Utrechtse) cartoonist
– Een creatieve oppas, tekenhoekje en kinderschmink
– zelfgebakken taart!

10:30 koffie, gezellig, inloop
11:00 start assembly
12:30 taart

Een assembly duurt officieel anderhalf uur, maar loopt soms vrolijk wat uit en het napraten is reuze gezellig! Het is gratis toegankelijk. Wel wordt u uitgenodigd een taart te bakken en deze mee te nemen.


Culturele Zondagen Alles Kids?

“15 oktober 2017 kunnen alle kinderen van Utrecht (en van ver daarbuiten) met hun ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vrienden en vriendinnetjes weer een dag lang op pad langs culturele activiteiten op diverse locaties in de stad. In 2015 bracht Alles Kids meer dan 25.000 ouders en kinderen op de been. Niet zo verwonderlijk, als je bedenkt dat Utrecht een stad is waar veel (jonge) ouders met kinderen wonen. Maar liefst twee op de tien Utrechters is jonger dan 19 jaar en een derde van alle Utrechters is tussen de 19 en de 34 jaar. Anders dan de typische Universiteitsstad heeft Utrecht ook relatief veel jonge kinderen: het percentage 0- tot 4-jarigen is in Utrecht hoger dan in alle 38 grootste steden in Nederland. Wat heeft Utrecht deze kinderen op cultureel vlak te bieden?”

Sunday wat?

De Sunday Assembly is een platform voor bezoekers om elkaar te ontmoeten, iets nieuws te leren van een wetenschappelijke lezing & samen te zingen met de Ameezingband. Dit alles wordt geleid door comedians. Het project draait al een tijdje succesvol in Utrecht & Amsterdam. Het motto van de Sunday Assembly is: “Wonder more, Live better and Help often”. Ofwel: TedX, Popsongs, Comedy, Mensen en Taart. We hebben een groeiend publiek van op dit moment circa 100 mensen per editie. We willen graag alle leeftijden bedienen en dat lukt redelijk; al moeten we toegeven dat hipsters helaas nog steeds oververtegenwoordigd zijn in het publiek. Eerdere sprekers waren bijvoorbeeld Adam Cohen (farmacologie), Jan van Hooff (Gedragsbiologie) & Sanne Blauw (statistiek). Voor een FAQ zie https://utrecht.sundayassembly.com/ons-verhaal/faq-2/

Voor kinderen?

De assembly is altijd al “kindvriendelijk”. Kinderen zijn welkom om door de lezing heen te praten en rond te rennen en mee te dansen en er komen regelmatig kinderen. Voor de echte kleintjes regelen we deze keer een tekenhoekje; waar ook geschminkt kan worden. Normaal komen kinderen vooral graag dansen en zingen, maar deze keer draaien we het om en is er een “volwassenvriendelijke” assembly gericht op kinderen. In plaats van een lezing gaan we dus improviseren en ook de vaste onderdelen zijn nog toegankelijker voor kinderen dan normaal.

Wat?

Voor een (complimenteus) media-overzicht over de bijeenkomsten in Utrecht en Amsterdam zie de Volkskrant, De Standaard (Belgie), Oneworld en The Cultural Lifestyle op http://utrecht.sundayassembly.com/media/

Wie?

Deze editie wordt onder andere mogelijk gemaakt door Lisa Verhaeghe De NaeyerLisa MarieEvelien StougieElizabeth SchuringaNiek Terhaag,Sandra MuisKees Mulder & Leon Coolegem.

Save the date:

Sunday Assembly 1 #Het leven (een powerpoint) met Michiel Lieuwma inMezrab
Sunday Assembly: Storytelling met Sahand
Sunday Assembly: Gedrag met Jan van Hoof